Oud en nieuw in de Old Dutch

Oud en nieuw in The Old Dutch

 

“De duvel is oud”, maar ook “vier uw vierdagen” – al zou dat alleen in Bijbelse zin mogen – zou de rode draad kunnen zijn van de MCR Nieuwjaarsreceptie in de The Old Dutch. Wederom klonken er woorden van MCR voorzitter Dirk van der Plas over de noodzakelijke verjonging van de club, traden oudgedienden Tom Foort en Jan Minnaard uit de MCR gelederen, en vierde Annie Gruisen haar verjaardag in de feestelijke ambiance aan de Rochussenstraat in Rotterdam. Deze pleisterplaats van het maritiem cluster bewaarheid het gezegde “de duvel is oud” al ongeveer 78 jaar. Conclusie: leeftijd hoeft geen rol te spelen, zolang de mens bij de tijd blijft.

 

Aldus genoten jongere en oudere MCR leden en aanwezige partners van de oude vertrouwde gastvrijheid van Aad van der Stel en zijn jonge en oudere brigade en van de muziek en zang van de Flamingo’s en klonk het oude Ketelbinkielied min of meer als vanouds. 

 

Dat de leeftijdsgrens van 65 jaar irrelevant kan zijn, bewijst MCR lid Wick Bornet (67). Voorzitter Dirk van der Plas noemde zijn naam als de nieuwe Havenman van het Jaar binnen de MCR gelederen. Bornet droeg al met ere het Boeganker, maar moet nu gaan kiezen op welke jasje hij het speldje wil bevestigen dat bij de Havenman van het Jaar 2018 onderscheiding hoort.

 

Wie meer herinneringen wil ophalen over het gesproken en gezongen woord, kan natuurlijk bij de ondersteunend secretaris Sabine Quirein terecht of op onderstaande YouTube links. En tenslotte dit . . . . gelukkig hebben we de foto’s nog!

 

https://youtu.be/SP4eKyF4cp0  Dat kan alleen in Rotterdam door De Flamingo’s

 

https://youtu.be/1MX4_ozmDWk Rotterdam wordt wakker door Simon Stokvis (vertrekpunt De Ballentent)

 

https://youtu.be/BT9oVJ2V_rw Ketelbinkie lied door Piet en de Maritienskapel