Nieuws

Toegevoegde waarde van een Havenambassadeur niet onderkend

maandag 8 oktober 2018

 

Toegevoegde waarde van een Havenambassadeur niet onderkend:

LEEN – Lee Towers – INTERNATIONALE NAAMSBEKENDHEID ONBENUT

 

Kenners van hetgeen de Rotterdamse haven als eerste Europese haven betekent, hebben hun wenkbrauwen gefronst tijdens de in september gehouden bijeenkomst Rotterdam Maritime Capital of Europe. Daar werd het initiatief gelanceerd om Rotterdam nog beter op de kaart te zetten als de eerste haven van Europa. Het goede aan het initiatief is dat de diverse partijen met elkaar samenwerken om dat bekende feit PR matig nog eens te benadrukken. De kritische kanttekening kan worden geplaatst bij het feit dat er wat onbenutte kwaliteiten in de internationale havengemeenschap liggen die dienstig kunnen zijn voor bevordering van de bekendheid van Rotterdam als maritieme hoofdstad van Europa. Een daarvan is zangerentertainer Lee Towers die in 2002 door de toenmalige president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam benoemd werd tot Haven Ambassadeur.

 

“Tijdens de Wereldhavendag trad ik in Dokkum op, waar de Admiraliteitsdagen werden gehouden, terwijl ik dat in Rotterdam had moeten doen”, aldus Lee Towers die daaraan toevoegde dat niemand er kennelijk aan dacht om de Rotterdamse Haven Ambassadeur te laten optreden in zijn eigen habitat.

 

Dat is niet alleen jammer, maar bovendien een gemiste kans. Ondermeer het programma De Beste Zangers 2018 trekt ongeveer per aflevering 1,5 miljoen kijkers. Daar zingt nestor Lee Towers van de optredende  zangers de sterren van de hemel. Te oud om jongeren te enthousiastmeren? De zanger annex Haven Ambassadeur bewijst het tegendeel. https://youtu.be/jy0MnVqq1H8 geeft een impressie daarvan.

 

Als het om verbinden gaat zou de Rotterdam Maritime Board niet alleen het bestaande arsenaal van topmensen van toonaangevende maritieme bedrijven en branche verenigingen moeten inzetten ‘om Rotterdam nog beter op de kaart te zetten’, maar de Haven Ambassadeur Lee Towers daarbij ook te betrekken. Zijn gezongen My Port of Rotterdam https://youtu.be/h8g1b6YzCY0  en Rotterdam is the City https://youtu.be/HWig6ibnQQg   getuigen van zijn warm kloppend hart voor de innovatieve stad en de haven.

 

 

(in kader)

https://youtu.be/4LiHrGzh2j0 vertelt meer over alle verworvenheden van de haven die ten dienste staan van het wereldwijde maritiem cluster en de logistiek. De website van Rotterdam Maritime Capital of Europe meldt het volgende:

 

Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, de Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) en CEO’s van vooraanstaande spelers uit Rotterdam en de Drechtsteden maritieme industrie hebben medio 2017 de handen ineengeslagen om de sector in binnen- en buitenland nog beter op de kaart te zetten. Als ‘Maritime Capital of Europe’: koploper op het gebied van slimme en duurzame maritieme diensten, een wereldstad die aantrekt en verbindt.

Het initiatief om Rotterdam nog beter op de kaart te zetten gebeurt onder leiding en met behulp van de Rotterdam Maritime Board. Leden van deze Board zijn 35 CEO’s van de toonaangevende maritieme bedrijven en brancheverenigingen uit Rotterdam en de Drechtsteden. Technisch voorzitter van de Maritime Board is mevrouw Mai Elmar.

 

Press Release - Janny Kok

 

 

Overzicht

Samen de stad sterker maken - Missie Rotterdam Partners

donderdag 1 januari 1970

  Missie Rotterdam Partners: SAMEN DE... lees verder

Takenpakket voor leden en bestuur MCR

dinsdag 17 april 2018

Takenpakket voor leden en bestuur MCR: MARINE... lees verder

Toegevoegde waarde van een Havenambassadeur niet onderkend

maandag 8 oktober 2018

  Toegevoegde waarde van een... lees verder

Samen nog meer Eendracht en Samenwerken in Verbondenheid

dinsdag 16 oktober 2018

Stichting Zeilschip Eendracht en MCR motto’s... lees verder

Geestelijk voedsel van een commissaris van de Koning

woensdag 19 december 2018

Geestelijk voedsel van een Commissaris van de... lees verder

Oud en nieuw in de Old Dutch

donderdag 1 januari 1970

Oud en nieuw in The Old Dutch   “De... lees verder